Allianz beleggingsfondsen

Allianz beleggingsfondsen: ideaal voor beginnende beleggers

Allianz komt van oorsprong uit Duitsland maar is ook actief in Nederland. Dit fondshuis brengt onder de naam Allianz Nederland Asset Management verschillende Allianz beleggingsfondsen uit. Allianz is lid van DUFAS , hiermee worden de belangen van de klanten voorop gesteld. Allianz beleggingsfondsen kunnen gevestigd zijn in Nederland , of in een van de vele andere landen waar Allianz actief is. Voor beginnende beleggers zijn de Nederlandse Allianz beleggingsfondsen het meest van toepassing.

Beleggen? Vergelijk zelf deze aanbieders:

Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Broker / Aanbieder Omschrijving Actie
DEGIRO beleggingsfondsen DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Nu ongekend lage tarieven >
Start nu met ongekend lage tarieven!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Trade Republic beleggingsfondsen Beleggen voor de lange termijn? Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account > >
Keuze uit meer dan 10.000 Aandelen en ETF!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Laten Beleggen door Brand New Day
Brand New Day: laat je geld eenvoudig beleggen in fondsen met belastingvoordeel! Kies eenmalig je gewenste rendement en risico en laat de specialisten het werk doen. Zeer lage kosten en geen ervaring nodig.Open nu gratis een beleggersrekening
Open gratis een rekening

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Eenvoudig je geld laten beleggen voor later door de experts Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening !Gratis rekening openen en starten >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

De Allianz beleggingsfondsen

Dit fondshuis heeft een aantal uitstekende Allianz beleggingsfondsen die goed gewaardeerd worden door diverse websites. Populair onder de Allianz beleggingsfondsen is het Allianz selectie fonds dat in 1983 is opgericht. Dit beleggingsfonds bevat voornamelijk aandelen of obligaties die genoteerd zijn aan de AEX. Minimaal een derde wordt geïnvesteerd in onroerend goed, een derde in vastrentende waarde en de rest in overige aandelen. Hierdoor kan het risico goed gespreid worden. In de periode 2012-2015 behaalde het Selectie fonds een jaarlijks rendement van ruim 11 procent.

Welke Allianz beleggingsfondsen investeren in buitenlandse aandelen?

Het is ook mogelijk om in buitenlandse aandelen ter investeren middels Allianz beleggingsfondsen. Hierbij komen we binnen de Allianz beleggingsfondsen uit op het Allianz Pacific Aandelen Fonds, dat investeert in Japanse ondernemingen en ondernemingen binnen de Pacific Rim. Bij dit Allianz beleggingsfonds moet rekening gehouden worden met een lange termijn investering. Het Allianz Duurzaam Wereld Fonds investeert wereldwijd in aandelen binnen de large cap. Het gaat hier om bedrijven op het gebied van duurzaamheid. Ook dit fonds presteerde in de periode 2012-2015 goed met een jaarlijks rendement van 18 procent.

Met beperkt risico investeren in Allianz beleggingsfondsen

Aan beleggen kunnen hoge risico’s verbonden zijn. Allianz probeert met bepaalde fondsen dit risico te beperken. Onder de Allianz beleggingsfondsen met een laag risico vinden we het Allianz geldmarkt fonds. Hiermee kan vermogen opgebouwd worden terwijl het risico laag blijft. We zien dit ook terug in het gemiddelde rendement: deze valt een stuk lager uit. Allianz beleggingsfondsen met buitenlandse aandelen nemen een valutarisico met zich mee.

Lees meer over beleggingsfondsen

Alles over Beleggingsfondsen