Open end beleggingsfonds

Er bestaan verschillende soorten beleggingsfondsen, waaronder het open end beleggingsfonds. Dit is een unieke variant, waarbij het aantal uitgegeven aandelen niet vaststaat. Dit is een groot verschil met bijvoorbeeld het closed end beleggingsfonds en ook met het semi-open end beleggingsfonds. Door hier goed naar te kijken kun je zelf bepalen of een open end beleggingsfonds goed bij je past en of het aansluit bij de rest van je portfolio.

Meer aandelen uitgeven binnen open end beleggingsfonds

Binnen een open end beleggingsfonds staat het aantal aandelen dat er wordt uitgegeven niet vast. Dat betekent dat men ervoor kan kiezen om meer aandelen uit te geven wanneer daar vraag naar is. Aan de andere kant heeft men ook de mogelijkheid om juist aandelen terug te kopen wanneer er meer worden aangeboden. Op die manier valt er met behulp van de vraag en het aanbod voor te zorgen dat de waarde van het open end beleggingsfonds altijd dicht in de buurt blijft van de intrinsieke waarde. Bij closed end beleggingsfondsen, daarentegen, gaat de prijs juist mee met de vraag en het aanbod.

Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Broker / Aanbieder Omschrijving Actie
DEGIRO beleggingsfondsen DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Nu ongekend lage tarieven >
Start nu met ongekend lage tarieven!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Trade Republic beleggingsfondsen Beleggen voor de lange termijn? Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account > >
Keuze uit meer dan 10.000 Aandelen en ETF!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Laten Beleggen door Brand New Day
Brand New Day: laat je geld eenvoudig beleggen in fondsen met belastingvoordeel! Kies eenmalig je gewenste rendement en risico en laat de specialisten het werk doen. Zeer lage kosten en geen ervaring nodig.Open nu gratis een beleggersrekening
Open gratis een rekening

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Eenvoudig je geld laten beleggen voor later door de experts Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening !Gratis rekening openen en starten >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Intrinsieke waarde van het fonds

Voorbeelden van een open end beleggingsfonds zijn het Labouchere Obligatiefonds, het Van Lanschot Global Equity Fund en het Fortis Azië Fonds. Het mooie van deze fondsen is dat de waarde van het fonds altijd zo dicht mogelijk bij de intrinsieke waarde blijft. Zo blijft het goed mogelijk om in de aandelen te investeren, aangezien de prijs niet erg hoog op zal lopen of juist heel laag kan worden. Wat dat betreft is een open end beleggingsfonds een vrij stabiele factor binnen het portfolio dat weinig prijsschommelingen zal kennen.

Alles over Beleggingsfondsen