Beleggingsfondsen vergelijken

Beleggingsfondsen vergelijken: maak de juiste keus

Er zijn meer dan 10.000 beleggingsfondsen. Hoe maak je de juiste keus wanneer je wilt investeren in een beleggingsfonds? Beleggingsfondsen vergelijken doe je om om te ontdekken welk beleggingsfonds bij jou past. Historisch rendement, de sector of het land waarin het beleggingsfonds actief is kunnen bepalen of je hierin wilt investeren. Belangrijk voor de beginnende belegger is het risico en de bijkomende kosten. Beleggingsfondsen vergelijken is dus een eerste stap op weg naar het echte werk.

Beleggingsfondsen vergelijken hoef je niet zelf te doen

Met zoveel beleggingsfondsen, waarvan er 5.000 in Nederland den ruim 40.000 in het buitenland, is het moeilijk om zelf beleggingsfondsen vergelijken. Gelukkig hoeft beleggingsfondsen vergelijken niet ingewikkeld te zijn en kan je dit met een gerust hart aan ervaringsdeskundigen overlaten.

Bekijk ook andere manieren om te beleggen:

Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Broker / Aanbieder Omschrijving Actie
DEGIRO beleggingsfondsen DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Nu ongekend lage tarieven >
Start nu met ongekend lage tarieven!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Trade Republic beleggingsfondsen Beleggen voor de lange termijn? Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account > >
Keuze uit meer dan 10.000 Aandelen en ETF!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Laten Beleggen door Brand New Day
Brand New Day: laat je geld eenvoudig beleggen in fondsen met belastingvoordeel! Kies eenmalig je gewenste rendement en risico en laat de specialisten het werk doen. Zeer lage kosten en geen ervaring nodig.Open nu gratis een beleggersrekening
Open gratis een rekening

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Eenvoudig je geld laten beleggen voor later door de experts Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening !Gratis rekening openen en starten >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Beleggingsfondsen vergelijken door naar rendement te kijken

Eigenlijk een heel logische keuze: we gaan beleggingsfondsen vergelijken door naar het rendement te kijken. Openen we een spaarrekening, dan lijkt dit immers ook heel logisch. Bij een beleggingsfonds zit het net even wat anders in elkaar. Niet alleen is het historische en het huidige rendement belangrijk, maar ook zaken als bijkomende kosten, de grootte van het mandje en het management van het beleggingsfonds. Net zo belangrijk bij beleggingsfondsen vergelijken is het bijbehorende risico. Een hoog rendement betekent vaak ook een hoger risico, terwijl er met een laag risico ook een relatief laag rendement behaald wordt. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, en daarom moet met beleggingsfondsen vergelijken rekening gehouden worden met schommelingen op de beurs. Wanneer het fonds gedurende de afgelopen vijf jaar bekeken wordt met een negatief gestemde beurs en positievere tijden, kan bepaald worden hoe het specifieke beleggingsfonds hier op gereageerd heeft. Beleggingsfondsen vergelijken moet daarom met regelmaat gedaan worden.
Alles over Beleggingsfondsen