Voor en nadelen beleggingsfondsen

Beleggingsfondsen brengen uiteraard zowel voor- als nadelen met zich mee. Zo is het erg prettig dat er door experts wordt gekeken naar interessante beleggingen en kan het risico zo gemakkelijk gespreid worden, maar zijn er aan de andere kant ook kosten aan verbonden en haalt het fonds de scherpe kantjes van de mogelijke rendementen. Met name de kosten voor het beheer van het beleggingsfonds zorgen er vaak voor dat de rendementen wat tegenvallen. Aangezien die kosten direct van het rendement af gaan, blijft er netto vaak wat minder over dan wanneer je zelf een portfolio samen zou stellen.

Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Broker / Aanbieder Omschrijving Actie
DEGIRO beleggingsfondsen DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Nu ongekend lage tarieven >
Start nu met ongekend lage tarieven!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Trade Republic beleggingsfondsen Beleggen voor de lange termijn? Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account > >
Keuze uit meer dan 10.000 Aandelen en ETF!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Laten Beleggen door Brand New Day
Brand New Day: laat je geld eenvoudig beleggen in fondsen met belastingvoordeel! Kies eenmalig je gewenste rendement en risico en laat de specialisten het werk doen. Zeer lage kosten en geen ervaring nodig.Open nu gratis een beleggersrekening
Open gratis een rekening

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Eenvoudig je geld laten beleggen voor later door de experts Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening !Gratis rekening openen en starten >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Spreiding van het risico

Met name de spreiding van het risico binnen een beleggingsfonds zorgt ervoor dat veel beleggers hiervoor kiezen. Binnen een beleggingsfonds wordt er gekozen voor een aantal goed gespreide aandelen, obligaties en andere zaken als vastgoed en eventuele liquiditeiten. Zo zorg je er als het ware automatisch voor dat je zo min mogelijk bedrijfsrisico loopt, maar alleen marktrisico over hoeft te houden. Wat dat betreft is een beleggingsfonds de ideale manier om het risico te spreiden, zonder daar aan de andere kant veel tijd en moeite in te steken.

Scherpe kantjes van het rendement

Aan de andere kant halen de verschillende beleggingsfondsen natuurlijk de scherpe kantjes van het rendement. Aangezien de risicospreiding er aan de ene kant voor zorgt dat de verliezen minder impact hebben, beperkt het aan de andere kant ook de mogelijke rendementen. Zo wordt een positief rendement geremd door eventuele negatieve rendementen van andere delen binnen het beleggingsfonds. Wat dat betreft heb je minder last van de verliezen die sommige aandelen of obligaties maken, maar kun je ook niet volledig profiteren van de winsten. Een beleggingsfonds zorgt zo voor een meer stabiele belegging, maar die stabiliteit betaal je met een deel van het rendement.

Alles over Beleggingsfondsen