Mixfonds

Een mixfonds combineert een aantal verschillende onderdelen met elkaar. Op die manier zorg je er met een mixfonds voor dat het goed mogelijk is om het risico zoveel mogelijk te spreiden. Uiteraard zorgt de fondsmanager er met specifieke kennis over de verschillende markten voor dat er aan de ene kant een mooi rendement behaald kan worden, terwijl het risico aan de andere kant niet te hoog op zal lopen.

Mixfonds van obligaties, aandelen, vastgoed en liquiditeiten

Binnen een mixfonds is er over het algemeen sprake van vier verschillende soorten beleggingen. Zo wordt er geld gestoken in obligaties en aandelen, maar kiest men aan de andere kant ook voor vastgoed en liquiditeiten. Op die manier is het goed mogelijk om het risico zoveel mogelijk te spreiden en ervoor te zorgen dat er alleen een marktrisico gelopen wordt. Uiteindelijk profiteer je op die manier van een relatief stabiele belegging, die doorgaans goede resultaten oplevert. Een mixfonds werkt het best wanneer de fondsmanager de mogelijkheden van de verschillende markten goed kent en er optimaal gebruik van weet te maken.

Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Broker / Aanbieder Omschrijving Actie
DEGIRO beleggingsfondsen DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Nu ongekend lage tarieven >
Start nu met ongekend lage tarieven!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Trade Republic beleggingsfondsen Beleggen voor de lange termijn? Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account > >
Keuze uit meer dan 10.000 Aandelen en ETF!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Laten Beleggen door Brand New Day
Brand New Day: laat je geld eenvoudig beleggen in fondsen met belastingvoordeel! Kies eenmalig je gewenste rendement en risico en laat de specialisten het werk doen. Zeer lage kosten en geen ervaring nodig.Open nu gratis een beleggersrekening
Open gratis een rekening

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Eenvoudig je geld laten beleggen voor later door de experts Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening !Gratis rekening openen en starten >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Stabiele belegging

Doorgaans is een mixfonds een behoorlijk stabiele belegging. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat er binnen de markt altijd sectoren zijn die het beter doen dan anderen. Aangezien de plussen aan de ene zijde de minnen aan de andere kant opheffen profiteer je met een mixfonds van een stabiel geheel. Zo is het goed mogelijk om in liquiditeiten te gaan zitten wanneer de aandelenmarkt het moeilijk heeft, maar kan er aan de andere kant ook worden geprofiteerd van een opleving binnen het vastgoed. Een mixfonds levert zo vaak een stabiele belegging op, maar haalt natuurlijk ook de scherpe kantjes van de mogelijke rendementen.

Alles over Beleggingsfondsen