Koersen beleggingsfondsen

Beleggingsfonds kort uitgelegd

Een beleggingsfonds op de beurs bestaat uit een naamloze vennootschap. Vaak zijn ze ondergebracht bij grote financiële instellingen zoals Delta Lloyd, ING of Rabobank. Een beleggingsfonds bestaat uit een mandje met verschillende aandelen of obligaties. Ook kan het gaan om een indexfonds: het mandje bestaat dan uit verschillende aandelen uit de beursindex. Hierdoor ontstaat er een brede spreiding en is het risico lager. Vaak is een fonds gespecialiseerd in een bepaalde sector bijvoorbeeld financiële producten, ICT, vastgoed of grondstoffen.

Koersen beleggingsfondsen

Wie actief is op de beurs en geld inlegt in een beleggingsfonds, zal de koersen van beleggingsfondsen willen volgen. Er wordt wel eens gezegd dat een hoog rendement voor een hoog risico zorgt. Dit gaat niet altijd op, maar door de koersen van beleggingsfondsen nauwlettend in de gaten te houden kan wel bekeken worden wat het beleggingsfonds over andere jaren deed.

Waarom de koersen van beleggingsfondsen volgen zo belangrijk is

We willen allemaal zoveel mogelijk winst maken. Het is daarom belangrijk om op een goed moment in te stappen en weer te verkopen. Door het volgen van de koersen van beleggingsfondsen kan het juiste moment van aankopen en verkopen bepaald worden. Zo kan gezien worden wat de koersen van beleggingsfondsen gedurende een dag, een week of een maand tijd doen. Soms worden de koersen van beleggingsfondsen gedurende een jaar of zelfs langer gevolgd.

Hoe volg je de koersen van beleggingsfondsen?

Via het internet maar ook via andere kanalen is het vrij eenvoudig om de koersen van beleggingsfondsen te volgen. We onderscheiden hierin de actuele koersen en de realtime koersen van beleggingsfondsen. De actuele (hedendaagse) koersen lopen vaak een kwartier achter, terwijl de realtime koersen van beleggingsfondsen de dan geldende koersen zonder vertraging zijn. Realtime streaming koersen van beleggingsfondsen betekent dat de weergave gedownload wordt zonder onderbreking. Dit zie we dus op het internet. Vaak kunnen de koersen van beleggingsfondsen gevolgd worden via de financiële instelling, fondsaanbieder of broker.

Bekijk hier aanbieders die het beleggen met beleggingsfondsen mogelijk maken en waar je koersen kan inzien:

Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Broker / Aanbieder Omschrijving Actie
DEGIRO beleggingsfondsen DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Nu ongekend lage tarieven >
Start nu met ongekend lage tarieven!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Trade Republic beleggingsfondsen Beleggen voor de lange termijn? Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account > >
Keuze uit meer dan 10.000 Aandelen en ETF!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Laten Beleggen door Brand New Day
Brand New Day: laat je geld eenvoudig beleggen in fondsen met belastingvoordeel! Kies eenmalig je gewenste rendement en risico en laat de specialisten het werk doen. Zeer lage kosten en geen ervaring nodig.Open nu gratis een beleggersrekening
Open gratis een rekening

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Eenvoudig je geld laten beleggen voor later door de experts Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening !Gratis rekening openen en starten >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Alles over Beleggingsfondsen